Jag godkänner att mitt IP-nummer sparas och att cookies används, för statistik och för att förbättra min användarupplevelse. Mer om cookies.
hamburger menu

Support

Här finns instruktioner och videos för dig som vill lära dig mer om hur bildbanken fungerar. Kontakta oss för personlig hjälp.

Bildbanken

Det första som möter dig när du loggar in är en översikt av dina bilder och album. Här kan du klicka dig in på en bild, markera och hantera bilder eller klicka vidare till album. Ovanför bilderna till höger ser du verktygen som du använder för att hantera bilder och album.

Personuppgifter och samtycken

Att hantera personuppgifter är en viktig del av en fungerande bildhantering. Vi har inbyggt stöd för att hantera samtycken direkt i bildbanken.

Söka och ladda hem bilder

Du hittar snabbt bilder genom att navigera i album eller att söka. Bilder kan laddas hem i förvalda format eller genom att du själv väljer utsnitt och storlek.

Ladda upp mediefiler

Ladda upp alla vanliga bilder, videos och dokument i bildbanken. Under Ladda upp kan du dra och släppa en eller flera bilder.

Redigera bilder

Redigera en eller flera bilder samtidigt genom att markera tumnaglar och klicka Redigera i verktygspanelen.

Dela bilder

Dela bilder med ett knapptryck till utomstående, till ert externa pressarkiv eller öppna upp er bildbank med automatisk inloggning.

Användare & arkiv

Användare kan ha olika roller som styr vad de får göra i bildbanken. Vilka arkiv de sedan har tillgång till styr sedan vilka bilder de har tillgång till.

Inställningar

Inställningar finns för både den enskilda användaren och för hela bildbanken.